Min Gryning
Hajnal

Varför välja vinylgolv?

I våra hem, så har vi ju golv att gå på. Olika rum bör ha olika sorters golv. Ett bra golv är just vinylgolv. Det är en form av plastmatta kan man säga, men samtidigt finns det olika sorters vinylgolv i sig att välja. Golv i just någon form av plast, så som vinyl är vanligt att ha i många hem idag. Det är inte så konstigt, med tanke på att det är ett golv som tål rätt mycket och som även är lätt att hålla rent. Det går även att få golvet i nästan vilken färg man vill. Vinylgolv kan passa bra att ha i köket. Det eftersom att det är ett rum där det kan förekomma spill på golvet samt att man ofta befinner sig där och går och står på golvet.

Bra golv för många rum

Ett annat bra ställe där du kan ha vinylgolv, det är hallen. Det är även det ett utrymme med mycket spring, samt även att det dras in vatten, snö, smuts, grus och så vidare. Ett alternativ till plastgolv kan förvisso vara att ha klinker och värmegolv.

Plastgolv går även bra att ha i hobbyrum samt andra rum där det krävs ett golv som tål mycket. Lekrum för barn med, men där kan det vara mysigar med en heltäckningsmatta.

För badrum är det viktigt att välja ett våtrumsgolv, som tål fukten den utsätss för, alternativt klinker även här. 

25 Oct 2021