Min Gryning
Hajnal

Hur du reser med barn

Resor kan vara en upplysande och ögonöppnande upplevelse för barn i alla åldrar: det finns ny mat, upplevelser och sevärdheter, för att inte tala om kvalitetstid med familjen. Men att resa med barn kan också vara ett överväldigande förslag - oförutsägbara scheman, långa packlistor och arga barn är bara några av de utmaningar du kan stöta på på vägen. Men här hjälper vi dig att göra det enkelt att resa med barn. När allt kommer omkring borde du och dina barn njuta av varje ögonblick av att se världen och skapa en livstid av minnen längs vägen. Är det inte meningen med resan i första hand?

Vilka specifika strategier du kan använda för att hjälpa barn att ha det bra på vägen beror på hur gamla de är: En bebis har helt andra behov än ett litet barn eller barn. Men hur gammalt ditt barn än är, se till att göra lite forskning före resan om barnvänliga aktiviteter på din destination som du och din familj kan dra nytta av. Lite förberedelser kommer att räcka långt.

Spädbarn

Barn i intervallet nyfödda till 2 år är de enklaste att resa med i många avseenden. Barn i den här åldern är bärbara. Du kan ta dem överallt och hålla dem glada så länge du skapar en bekväm miljö för dem och håller dem till deras rutin. Var noga med att ta med ditt barns favoritleksaker, böcker och flaskor medan du är på dina äventyr, och håll inte honom eller henne fastspänd i en bärsele eller barnvagn hela dagen – ge ditt barn möjlighet att gå och träna; om ditt barn inte går ännu kan han eller hon fortfarande sträcka ut på en matta eller rulla runt.

Småbarn

Småbarn är en rolig ålder eftersom de kommer att börja engagera sig i de olika sevärdheterna runt dem. Destinationer måste vara roliga för dem att utforska. Men när du bygger din resplan, se till att lämna gott om stillastående tid för att låta dem släppa och fylla på sin energi genom att besöka en lekplats eller ditt hotells pool.

Ju mer öppet utrymme ditt barn har att springa runt, desto gladare blir han eller hon. Som en bonus kommer du sannolikt att träffa lokala föräldrar som kan ge dig råd om andra aktiviteter för ditt barn i stan och även berätta namnen på barnvänliga restauranger att äta på.

Barn i skolåldern

Nyckeln till att hålla barn 5 och äldre engagerade på en familjeresa är att få dem involverade i planeringen, även på ett litet sätt. Ju mer du ger barn i den här åldern möjlighet att välja vad de är intresserade av att göra, oavsett om det är att se en cool byggnad eller försöka surfa, desto mer engagerade kommer de att bli.

Tips: Låt dina barn välja mellan flera aktiviteter istället för att ge dem ingen som helst riktning. På en stranddestination kan alternativen till exempel vara en halvdags snorklingstur eller en fiskeutflykt. I en urban miljö, dela urval av intressanta vandringsturer och låt dem välja den eller två som tilltalar dem mest.

Tonåringar

Det bästa sättet att hålla tonåringar engagerade är att låta dem ta ansvar för att planera en del av resan. De kan få välja några attraktioner som de är intresserade av att se och till och med låta dem designa en av två dagar av din resplan.

Du kanske även vill överväga att ge äldre tonåringar möjligheten att spendera en timme eller två på att utforska destinationen på egen hand — kanske vill de kolla in ett visst område eller gå till ett specifikt område. butiker. Så länge du och din tonåring båda känner sig trygga, kommer han eller hon att vara superglada över att ha lite tid ensamma.

24 Apr 2023