Min Gryning
Hajnal

Så kan barnen hjälpa till vid flytt

Att flytta kan vara stressigt, långdraget och svårt om man dessutom har barn som man samtidigt hålla kolla på alla barn så att dom har det bra. När man flyttar så är det vi vuxna som självklart måste ta ansvar och fixa så att flytten rullar på.

Men man kan också göra flytten lite smidigare om man har barn genom att få dom att hjälpa till vid flytten. För att göra flytten ännu mer smidig så kolla in flyttstadtjanst.se.

I det här inlägget så kommer vi att ge dig lite tips på hur du kan göra för att involvera dina barn i flytten och anpassa uppgifterna efter vad dom klarar av.

Låt barnen ansvara för att packa sin egna saker

Det är ett bra sätt att få dem att delta i flytten och det innebär också att du inte behöver oroa dig för att packa deras saker själv. Se bara till att du ger dem en lista över vad som ska packas så att de inte glömmer något viktigt.

Du kan också låta dem packa sina egna väskor för bilresan vid flytten. Det är ett bra sätt att mentalt förbereda dom inför flytten och samtidigt så övar dom på att ta ansvar.

Gör en lek av flytten

Att flytta kan vara en tråkig process, så försök att göra det till en lek för dina barn. Se vem som kan packa flest lådor på en timme eller se vem som kan gissa hur många lådor det finns totalt. Detta kommer att hjälpa dem att hålla tankarna borta från flytten och göra det roligare för dem.

Ge barnen en lista med uppgifter

Att ge en lista med uppgifter som ska göras gör det enkelt för dom att ta del av flytten då dom kan göra små saker och beta av alla uppgifterna tillsammans med dom andra involverade barnen.

Detta innebär också att du får lite mindre att själv göra samtidigt som barnen deltar och roar sig själva under flyttdagen.

Några exempel på uppgifter som de kan hjälpa till med är:

  • Packa
  • Packa upp
  • Lasta in mindre ömtåliga saker i bil och flyttbil

Det finns förmodligen många fler uppgifter som de kan hjälpa till med, men det beror också på barnets ålder. Om de är mycket små kan de hjälpa till med enkla saker som att torka av ytor och damma. Om de är lite äldre kan de hjälpa till med mer fysiska uppgifter.

20 Oct 2022