Min Gryning
Hajnal

Tips för att städa din lägenhet

Att städa hemmet, det är ofta förknippat med något som är tråkigt och något som måste göras. Men det går att städa effektivt, genom att ha rätt utrustning samt en bra inställning till det hela. Du kan se till så att du alltid plockar undan efter dig. Vänjer du dig vid att alltid göra det så underlättar du för dig själv och för städningen. Sedan är det bra att satsa på rätt utrustning när du städar. Ha en bra dammsugare, en mopp, samt rengöringsmedel, trasor medm era.

Passa på att vädra då du städar. Dels känns lägenheten fräschare, dels kan du passa på att göra rent fönsterbrädorna samtidigt du öppnar. Sedan kan du fortsätta med att damma resten av lägenheten. Du bör även grundligt göra rent badrum och kök. Sist så dammsuger du alla rum och avslutar med att våttorka dem.

När tiden inte räcker till

Även om du är helt ok med att städa så kanske det helt enkelt är så att tiden inte räcker till. Då kan det vara läge för hjälp med hemstädning. Det kan du få genom att anlita en städfirma. Oftast så har de olika städabonnemang du kan välja mellan. Det så att du får den städning du vill ha och behöver. Ibland kan du få göra vissa tillval, som fönsterputsning till exempel. Det är inte fel att anlita hjälp med hemstädning. Tack vare RUT-avdraget är det inte så värst dyrt helller att göra det. 

10 Jun 2020