Min Gryning
Hajnal

Roliga vattenlekar

Lekar med vatten eller lekar i vatten, det är något som uppskattas av de allra flesta. Inte bara barnen gillar det utan även föräldrarna brukar roas rätt bra av det. Genom att kolla på cadoaqua.se kan du se se massa olika kul prylar för vattenlekar. Det går att göra mycket roligt med vatten. Ibland räcker det att köra igång vattenspridaren och låta barnen springa genom den. Eller varför inte ha ett vattenkrig? Det är bara skaffa vattenpistoler, vattenballonger, hinkar, vattenslang med mera och köra igång.

Badlekar

Att leka i vatten är bra och det är även nyttigt att lära sig att röra sig och ta sig fram i vatten. Så är ni vid sjön, i poolen eller så, så kan ni göra en massa roliga badlekar. 

Detta kan ni göra i vattnet:

  • Alla varianter av kull (tunnelkull, pepparkakskull osv)
  • Herren på täppan (på badhusleksak)
  • Kasta boll eller frisbee

Det enda ni behöver ha är lämpligt badställe samt badkläder, handduk och vattenleksaker.

Vattenballongrace

För den här roliga tävlingen behöver du vattenballonger, två hinkar och två vattentåliga trädgårdsstolar.

Fyll först en massa vattenballonger och dela upp dem jämnt mellan de två hinkarna. Ställ hinkarna vid din valda startlinje. Sätt sedan de två vattentåliga trädgårdsstolarna i motsatt ände av gräsmattan.

Dela upp er i två lag och låt de första personerna i vajre lag ta en vattenballong, springa till trädgårdsstolen och sätta sig ner på ballongen tills den spricker. Spring sedan tillbaka till startlinjen, så att nästa person i ditt lag kan köra. Om ballongen spricker innan den blir sutten på så får den personen börja om. Det första laget som lyckas spräcka alla sina ballonger vinner.

25 Apr 2022