Min Gryning
Hajnal

Packhjälp

Våra grannar och bästa vänner ska flytta. Detta säger jag med stor sorg i hjärtat för jag kan inte nog understryka hur ljuvligt det är att ha sin bästa vän dörr i dörr. De har barn i samma åldrar som vi och vi umgås väldigt ofta med varandra. Nu ska de alltså flytta. De stannar i staden, men man får hädanefter ta bil eller cykel för att hälsa på varandra och det är ju inte så himla kul när man vant sig vid att ha tjugo steg mellan varandras ytterdörrar. Men, men, de har köpt ett fantastiskt hus så jag unnar dem denna flytt såklart, även om det blir saknigt ett tag framöver.

Barnvakt och packhjälp

Jag har lovar att ställa upp som barnvakt och packhjälp nu under flyttkaoset. Alla vet vi ju hur intensivt det kan bli. De har såklart bokat flytthjälp i Malmö för själva flytten, men allt annat runt omkring behöver man ju göra själv: sortera, slänga, ge bort, sälja, packa osv. Städning tror jag de kom fram till att de också hyr in folk för.

Jag har själv genomfört mången privatflytt i Malmö och bytt bostad oräkneliga gånger, så visst flyt har jag på sånt här. Att outsourca så mycket man kan är nog mitt främsta tips. Det enda jag verkligen vill göra själv i en flytt är sortera och packa, resten får andra mer än gärna sköta. Med min gedigna erfarenhet tänkte jag göra denna flytt så smidig som möjlig för mina vänner. Det tror jag uppskattas!

14 Feb 2019