Min Gryning
Hajnal

Om du snabbt behöver rengöra duschen

Händer det att du får oväntade gäster? Mig händer det hela tiden (känns det som) framför allt om man, som jag, har en bror som älskar att "överraska" sin lillasyster med jämna mellanrum. När han är på besök (helt oväntat) vill man ju inte att han ska se hur ostädat det är hemma hos oss. Då går man in i badrummet och "panikstädar"; det vill säga man jag rengör duschen, handfatet och toastolen på mindre än 15 minuter. Därför har jag googlat det mest effektiva sättet att rengöra nämnda saker, som jag tänkte dela med mig av här.

Städa med ättika

Om du ska städa som jag, och det tycker jag att du ska göra, behöver du köpa hem ättika, om du inte redan har det hemma. Ättika är det bästa rengöringsmedlet därför att det är etanolsyra; en alkohol som tar död på bakterier, samtidigt som den är helt ofarlig för miljön. Det är därför som ättika är så bra. Billigt är det också. Ta en tom sprayflaska, blanda hälften vanligt kranvatten och ättika och häll i flaskan. Då kan du använda den till allt möjligt. Börja med att spruta duschens munstycke med ättikblandningen. Låt verka några minuter, torka sedan av med en mjuk trasa. Spraya sedan på kaklet i duschrummets väggar. Låt stå och torka sedan med en mjuk svamp.

Ättika bäst på fönster och speglar

I stället för att använda dyra fönstertvättar kan du använda ättikblandningen på dina fönster. Spruta, rengör med en mjuk svamp. Torka rent med en fönsterskrapa. Gör likadant på badrumsspegeln. Du kommer att se att ättikblandningen tar bort allt smuts på nolltid. Har du stopp i avloppet? Blanda i så fall bakpulver och vinäger.Häll det i avloppet. Koka sedan upp vatten (minst 1 liter) och häll i avloppet efteråt. Klart! Detta brukar ta mindre än 15 minuter - förutom avloppet, men det måste man ju inte ta medan gästerna väntar utanför...

12 Oct 2017