Min Gryning
Hajnal

Köpt hund? Glöm inte att försäkra den

Om du köpt hund, så hoppas jag att du redan har försäkrat den? Det bör man göra från första dagen den kommer för att bo hos dig. Om du inte gjort det än, se till att få det gjort. Om du letar efter den billigaste hundförsäkringen, så jämför olika bolag mot varandra. Det är ju så att när man har hunden försäkrad, så kostar det mindre att gå till veterinären. En hund kan bli sjuk eller skada sig. Om du då inte har en försäkring så får du stå för alla kostnader kring det hela. Om du däremot har en försäkring, så brukar det vara att du får betala en självrisk samt sedan en viss procent på beloppet det kostar. Hur mycket självrisk och procent det är, det beror på var du har din hund försäkrad. 

En trygghet

Det är en trygghet i att ha hunden försäkrad. Idag har man ju det mesta försäkrat som hemmet, bilen, barnen, en själv och då är det inte mer än rätt att även försäkra sina djur. Det ger en trygghet i att det inte blir allt för dyrt hos veterinären om hunden blir sjuk eller skadar sig. Utöver veterinärförsäkring är det även bra att teckna en livförsäkring. Den är om hunden avlider.

För att hitta bästa och billligaste hundförsäkringen så bör du som sagt jämföra olika försäkringsbolag. Dels vad de kostar per månad, dels vad för avgifter de tar ut när du använder den.

22 Oct 2021