Min Gryning
Hajnal

Kan du första hjälpen?

Vet ni alla hur man gör första hjälpen? Jag själv har sånt kit hemma och i bilen. Men, jag har inte lärt mig allt man ska veta och göra. Jag funderar på att gå en första hjälpen kurs. Det för att uppdatera mina kunskaper kring det. Jag har gått en för väldigt många år sedan, men sedan dess har det ju kommit nya saker att lära sig samt att man kommer inte heller i håg alla saker. Jag ska nog gå en första hjälpen kurs hos Hjärtgruppen tror jag. Jag har hört att de är bra av vänner som gått hos dem. 

Vad får man då lära sig?

Jag frågade mina vänner om vad man får lära sig på den där kursen i första hjälpen hos Hjärtgruppen. De sa att man bland annat får lära sig att använda alla de saker som finns i första hjälpen lådan. Sen får man lära sig den nya kombinationen. Förr var det andning, blödning chock, men det har nu tillkommit även livfarligt läge. Det ska man kolla först, sen ansniung, sen blödning och sist chock. 

Går man denna kursen så får man ju många bra kunskaper.

Kanske hlr med?

Såg att Hjärtgruppen även har hlr kurs man kan gå. Även det är något jag känner att jag behöver ha koll på. Särskilt viktigt att kunna sådan som fungerar för barn, nu när man är mamma. Så kanske ska boka detta med.

25 Mar 2019