Min Gryning
Hajnal

Ett stillsamt julfirande

Förr om jularna så samlades vi hela tjocka släkten för att fira tillsammans, plus att man under julhelgern åkte och besökte vänner och släkt man inte firade med. Så blir det inte detta år, och det på grund av den pandemi som nu härjar. Det är lite synd, för en av mina kusiner behöver verkligen umgås, men, då hon är i riskzonen, har personliga assistenter med mera så får hon mer eller mindre isolera sig själv. Läs mer här om personlig assistans. Det är ändå tur att vi har internet. Brukar facetima med varandra, så att hon inte känner sig allt för ensam

Blir inte stort firande

Eftersom att det har kommit restriktioner kring hur man bör fira jul och nyår detta år, så blir det inte som det brukar. Vi här kommer att fira själva i vår familj. Det blir spännande att se hur det ska gå. Men det blir nog bra. Bara se till att laga lagom mycket mat, fixa med julpyntet och så vidare. 

Dock hoppas jag att det snart kommer bli som "vanligt" igen eller vad man ska säga. Frågan är om det blir det inom en snar framtid? Som det känns nu så kommer det dröja ett bra tag innan det sker. Kanske alla måste vaccinera sig först? Det är ju så att när hela världen drabbats så är det svårt att få det att gå över i en handvändning. 

11 Dec 2020