Min Gryning
Hajnal

Ett billigare miljövänligt alternativ

Här är vår nya värmepump. Den ser stor ut men jag lovar att en är betydligt mindre än vår gamla, fula panna. Vi har gått över till ett miljövänligt alternativ och kommer att utnyttja värmen från grundvattnet och utomhusluften för att värma vårt hus. För oss handlar det om att sänka energikostnaderna eftersom vi bor i villa, har många barn och en disk- och tvättmaskin som går på avrje dag (minst). Det är ohållbart både för naturen, och för oss som famlij att fortsätta förstöra vår fina natur och att lägga pengarna på olja, på värme som kostar oss oändligt mycket i dag. Alla borde skaffa luft- och vattenvärmepump!

Den gamla pannan lade av

Som tur var lade den gamla pannan av i somras då det inte spelade så stor roll med värmen. Vi kunde åka till vort sommarhus och ändå hålla oss varma, det hade varit värre om värmen hade lagt av mitt under vintern. Har man barn känns förändringar som gigantiska. Vi vill inte att praktiskta saker ska behöva påverka barnen, som kallt vatten och kallt hemma. Jag minns när jag växte upp med droppande tak inomhus. Det kändes inte särskilt mysigt.

Det finns klara fördelar med luft-vattenvärmepump. Här kommer ett pedagogiskt klipp som förklarar vilka de är. Kika gärna och installera du med en miljövänlig värmepump!

30 Nov 2017