Min Gryning
Hajnal

Dags för höststädning?

Häromdagen var jag ute på en riktig långpromenad, när jag insåg att det verkligen är höst nu. Visserligen infaller hösten vid olika tidpunkt beroende på var i Sverige man bor, men i Mellansverige är det så gott som höst. Uppe i Lappland hade de väl höst redan i augusti, medan vi andra har fått höst i september. Höst innebär ju att många flyttar. Ungdomarna kommer in och ska studera på nya orter. Folk får nya jobb och flyttar av den anledningen. Andra köper nya hus eller lägenheter. Det är inte bara flyttfåglarna som flyttar.

Nog med själva flytten

Man kan ju tycka att folk har nog med själva flytten. Men nej, så är det inte. Dessutom ska man städa ordentligt innan man får lämna det gamla huset eller lägenheten. Väldigt få kan städa ordentligt. Det vet jag eftersom jag har arbetat med fastigheter. Folk tror att de har städat men har inte haft en aning om hur själva städningen tett sig för de stackare som ska flytta in efter dem. Vet man med sig själv att man inte är något vidare på att städa, kan man välja en städfirma som har som arbete att städa efter folk. Det är inte särskilt dyrt. Att kunna anlita en städfirma är numer möjligt för så gott som alla, då man kan dra av tjänsten som en RUT-tjänst. Det innebär att du kan dra av hälften av kostnaden, upp till 25 000 kronor på ett år.

Se upp med för billigt pris

Att det är billigt att få det flyttstädat behöver inte betyda att det är tillräckligt städat. Jag hörde en som ledde arbetet på en städfirma som sa till sin personal att inte städa så grundligt eftersom "de betalar ju ett så lågt pris, de får det som de betalar för". Då förstod jag plötsligt inte vad idén var att anlita dem över huvudtaget. De städar, men gör så lite som möjligt eftersom de är billiga. Det är ett väldigt ologiskt sätt att tänka. Så se upp med de billiga städfirmorna. Här kan du läsa mer om flyttstädning Stockholm pris.

30 Sep 2017