Min Gryning
Hajnal

Då du ska flytta

Är det dags att flytta? Då är det många saker som måste ordnas då du ska flytta. Det är inte bara köpet eller hyran av bostaden, eller huset som ska ordnas. Det jobbiga är att hela ens bohag ska flyttas. Som om inte det vore nog, ska man dessutom måste städa allt inför att nästa ägare, eller hyresgäst ska flytta in. Och att flyttstäda är mycket krångligt, eller kanske inte krångligt men arbetssamt. Det är ju inte bara att städa som man gör i vanliga fall. Nu ska ju avloppet städas, alla rör, lister, vitvaror, skåp, luckor, fönster, ventiler, bakom badkar och spisar, ja det är onödigt att nämna allt.

Tur man kan få hjälp

Som tur är, finns det hjälp som du kan få med flyttstädning i Stockholm. Då du har fullt upp med själva flytten innebär städningen ännu mer arbete. Som tur är kan du lämna nyckeln till dem och de går in och städar så att nästa ägare, eller hyresgäst kan flytta in till en nystädad bostad. Det är praktiskt att vända sig till en firma som ägnar sig åt flyttstädning, de gör det på en dag. Du sparar med andra ord både tid och energi. 

Ekonomiskt med RUT

Det är bra, detta med RUT, eftersom kostnaderna kan flyga iväg när man flyttar. RUT gör ju att du kan dra av den när det är dags att betala sina skatter. Oftast gör företagen det åt dig, så att du får en lägre kostnad, som Viklunds städ. De kan ta hand om flyttstädningen du kan lägga energi på din nya bostad. De lämnar garanti på städningen och tar ansvar för eventuella brister vid besiktningstillfälle. De följer rådande regelverk och ansvarar för städningen uppfyller de krav som ställs för att godkännas nya ägaren eller hyresgästen.

14 Feb 2020